Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Naar de film

Al bijna 2 seizoenen gaat een groep Bethelkerkers eens per maand naar de 50plus Bios van Pathé Scheveningen. Maar iedereen (zowel mannen als vrouwen, Bethelkerker of niet) is welkom om zich hierbij aan te sluiten.
Vanaf januari 2018 organiseert de Bethelkerk dit samen met de RK Antonius Abt gemeenschap.
Na afloop van de film is er voor wie wil nog een gezellig samenzijn (waarbij men o.a. kan napraten over de film) bij Zarautz aan de Prins Willemstraat al dan niet met het gezamenlijk eten van de daghap. Opgave om mee te eten (kosten daghap € 10,00) is iedere keer wel noodzakelijk. Dat kan telefonisch: 06 1369 1336 of per mail: film@bethelkerkscheveningen.nl
De 50plus Bios is op dinsdagmiddag. De film begint om 13.30 uur en er is een pauze halverwege de voorstelling. Een kaartje kost € 7.50. Opgave van te voren is niet nodig maar wie bij de groep wil zitten moet om 13.00 uur aanwezig zijn.

De volgende twee keer is op:

20 maart met de film ‘WONDER’
August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 5 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.
Het inspirerende en hartverwarmende verhaal van August Pullman is gebaseerd op de roman ‘Wonder’ van R.J. Palacio.

10 april met de film ‘LOVING VINCENT’

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?
Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.
In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.
Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen.

Jubileumconcert Marcel van Duivenvoorde


Op vrijdag 23 april zal om 20:00 het Oratorium David van Andre van Vliet worden uitgevoerd door een projectkoor van 75 zangers, solisten en een klein orkest.
De toegang is vrij. Er is een collecte t.b.v. ‘Mamas’

Uit andere kerken:

RK Anthonius Abt

Met plezier gezongen

Zaterdag 10 maart was er een ochtend ‘Zingen met plezier’, deze maal onder leiding van Patrick Hopper, de dirigent van gemengd koor Laus Deo. We zongen liederen passend bij de lijdenstijd en Pasen. Onder meer Ubi caritas, een Taizélied. Het was weer een geweldige ochtend, ook door de komst van enkele mensen uit de Bethelkerk. Hartelijk dank, Patrick, dat het je altijd weer lukt de meest ongeoefende zangers aan het zingen te krijgen. Het was leuk en inspirerend.

Lezing over ‘De mystiek van Titus Brandsma’

Donderdag 12 april 2018 om 20.00 uur pastorie Antonius Abtkerk
Inleider: em. pastor John Batist.

Titus Brandsma werd geboren op 23 februari 1881 in Ugoklooster bij Bolsward en groeide op in een warm, katholiek en sociaal gezin. Dat was de basis voor de indrukwekkende manier waarop hij later zelf zijn spiritualiteit en naastenliefde vorm gaf. Na de lagere en middelbare school trad hij in bij de paters Karmelieten in Boxmeer, omdat hem daar de grote aandacht voor mystiek erg aantrok. Na zijn priesterwijding gaf hij les aan de jonge novicen en was hij o.a. actief als columnist bij kranten en tijdschriften waarin hij schreef over spirituele onderwerpen.

Kosten en aanmelden
Kosten: vrijwillige bijdrage.
Aanmelden bij het secretariaat van de Abt is noodzakelijk, tel. 070-354 17 42, of via antoniusabt@rkdenhaag.nl.

Nieuwe Badkapel

Badkapel Cultureel: Zin aan Zee!

In het kader van ‘Badkapel Cultureel: Zin aan Zee!’ gaan wij op zondag 18 maart om 15.00 uur de voorstelling ‘Last seven words’, gebaseerd op ‘The last seven words of our Saviour on the cross’ van Joseph Haydn, bezoeken in de Lourdeskerk, Berkenbosch Blokstraat 9-a. De zeven sonates verhalen over de laatste zinnen die Jezus sprak aan het kruis. Kosten € 22,50. Reserveren kan bij: bettie.youngman@gmail.com of bij ds. Ch. van der Leest. Mogelijk is er voor of na afloop een gesprek met de betrokkenen bij deze productie.

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen