Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Naar de film

Al bijna 2 seizoenen gaat een groep Bethelkerkers eens per maand naar de 50plus Bios van Pathé Scheveningen. Maar iedereen (zowel mannen als vrouwen, Bethelkerker of niet) is welkom om zich hierbij aan te sluiten.
Vanaf januari 2018 organiseert de Bethelkerk dit samen met de RK Antonius Abt gemeenschap.
Na afloop van de film is er voor wie wil nog een gezellig samenzijn (waarbij men o.a. kan napraten over de film) bij Zarautz aan de Prins Willemstraat al dan niet met het gezamenlijk eten van de daghap. Opgave om mee te eten (kosten daghap € 10,00) is iedere keer wel noodzakelijk. Dat kan telefonisch: 06 1369 1336 of per mail: film@bethelkerkscheveningen.nl
De 50plus Bios is op dinsdagmiddag. De film begint om 13.30 uur en er is een pauze halverwege de voorstelling. Een kaartje kost € 7.50. Opgave van te voren is niet nodig maar wie bij de groep wil zitten moet om 13.00 uur aanwezig zijn.

De volgende keer is op:

26 juni met de film: BREATHE

In het waargebeurde liefdesverhaal Breathe heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana (Claire Foy) hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust.

Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish’ ouders, laat Breathe zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

Uit andere kerken:

RK Anthonius Abt

Orgelconcert

Elke donderdag geeft Patrick Hopper om 13.00 uur een kort concert op het orgel van de Antonius Abtkerk. Met zijn muziekkeuze probeert hij aan te sluiten bij de (liturgische) tijd van het jaar. Ongeveer één week tevoren staat het programma op website patrickhopper.com/orgel. De toegang is vrij en fotograferen is toegestaan. Entree vanaf 12.45 uur door de rechterzijdeur van de kerk.

Tapas maaltijd

Tapas maaltijd in de pastorie van de H Antonius Abt kerk, Scheveningseweg 233 op vrijdag 25 mei 17.30 – 19.30 uur.
In Groot Brittannië noemen ze dit ‘a dutch meal’ omdat alle deelnemers een smakelijk hapje voor 10 a 12 mensen meenemen. Dat kan van alles zijn: van gevulde pannenkoekjes tot een salade, van gehaktballetjes tot gerookte zalm op toast, van Italiaans tot Spaans tot Hollands. Hoe meer variatie er is, hoe leuker! De meegebrachte hapjes worden op tafel gezet en ieder neemt waar hij of zij zin in heeft.
Tijdens de maaltijd is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over allerlei onderwerpen die worden aangedragen door de organisatie. Iedereen is hartelijk welkom om mee te doen: Abt bewoners, leden van andere kerken, maar ook als je niet bij enige kerk bent aangesloten: hartelijk welkom!
Opgave vooraf is noodzakelijk: dat kan bij Greet Kappers, per mail: g.kappers@planet.nl of per telefoon: 06 46266964. Ook is het handig als je Greet tevoren even meldt wat je denkt mee te nemen aan hapjes. Toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zingen met plezier

Zingen met plezier o.l.v. Maria Voor ’t Hekke op zaterdag 9 juni 10.30 – 12.00
Ingang via de pastorie van de H. Antonius Abt kerk, Scheveningseweg 233
Voor de 6e keer wordt er een vrolijke zangochtend georganiseerd o.l.v. één van de dirigenten van de Antonius Abt. Bedoeling van de ochtend is in de eerste plaats om te ervaren hoe plezierig het is om met elkaar te kunnen zingen. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen, Maria neemt ons vanzelf mee in een ‘reis’ door verschillende liederen en manieren van samenzang. Iedereen is welkom en ook mensen uit andere Scheveningse kerken worden van harte uitgenodigd om mee te zingen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Opgave vooraf is noodzakelijk: dat kan bij het secretariaat van de Antonius Abt: 070 – 3541742, of per mail: antoniusabt@rkdenhaag.nl

Prinses Julianakerk

Gebedsuur

Wekelijks komen een aantal gemeenteleden bij elkaar om te bidden voor de nood in de wereld en kerk. Bijzonder! Wie wil aanschuiven en meebidden is hartelijk welkom! We komen op de maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur bij elkaar bij mevr. De Jong, Westduinweg 86. Hartelijk welkom!

Zaterdag 2 juni Open Kerk
Zaterdagmiddag 2 juni zijn (oud-)gemeenteleden en vele andere geïnteresseerden hartelijk welkom in de Prinses Julianakerk voor de herdenking en viering van het negentig jaar kerk-zijn in Scheveningen-Zuid.
Hoe ziet het programma er uit: Vanaf 13.00 uur zijn de deuren geopend en bent u welkom. U kunt dan de fototentoonstelling van gemeentelid Evert de Niet alvast bekijken. Om 14.00 uur zal ds. Van Harten de middag openen met een korte meditatie en gebed. Aansluitend zal het orgel worden bespeeld door de organisten van de Prinses Julianakerk en Gerrit Hoek op de trompet. Het ‘Erfgoed Scheveningen’ zal een optreden verzorgen, met medewerking van gemeenteleden en Evert de Niet zal kort iets vertellen over de geschiedenis van de kerk. Daarna is het pauze Van 16.00 uur – 16.30 uur kunnen we genieten van het Toneel in de Scheveningse Taal. Speciaal voor deze middag heeft Arie Spaans een eenakter geschreven. Gemeenteleden zijn al maanden druk aan het repeteren, we zien er naar uit. Na samenzang en afsluiting is er tot 18.00 uur een receptie. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkaar ontmoeten, en verhalen opdiepen uit de rijke historie van onze Prinses Julianakerk. Hartelijk welkom en graag tot zaterdagmiddag 2 juni!

Badkapel

Theemiddag 30 mei 2018
Deze middag staat in het teken van “Scheveningen 200 jaar Badplaats”. Justa van den Bulk, verbonden aan Muzee Scheveningen, neemt ons mee naar het verleden en heden van onze badplaats. Precies 200 jaar geleden bouwde Jacob Pronk het eerste badhuis op Scheveningen, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater. Hieruit ontstond de eerste badplaats van Nederland. In nog geen zeventig jaar bloeide Scheveningen-Bad op tot een mondain centrum van vermaak en vertier met chique hotels en concerten. Deze ontwikkeling was voor de mensen uit het vissersdorp wel even wennen. Dorp en badplaats leven beide van de zee. De gebruiken, de kleding en het leven in dorp en bad liepen echter sterk uiteen. Scheveningse gezinnen profiteerden ook van het groeiend aantal badbezoekers. Zozeer zelfs, dat Johan Gram in 1893 opmerkte: ‘De bevolking van Scheveningen leeft van het visschen in de zee en in de beurzen der badgasten’. Hoe beleefden de Scheveningers uit het dorp het leven in de badplaats en hoe verdiende de gewone man zijn brood aan de badgasten? De deur van de Kapelzaal staat vanaf 13.45 voor u open. Aanvang 14.00 uur. We zien u graag op 30 mei!

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen