Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Gemeentereis.

Het gaat weer gebeuren! De reiscommissie heeft zich de afgelopen tijd gebogen over de mogelijkheden voor (opnieuw!) een gemeentereis. Dit keer naar Malta, het eiland waar we worden herinnerd aan de schipbreuk van Paulus. Datum: maandag 30 april t/m zaterdag 5 mei 2018. Kosten, afhankelijk van het aantal deelnemers tussen de € 950 – € 975,-. En zoals steeds is deze prijs all-in, uitgezonderd privé-aanschaffen. Opgave kan, zoals vanouds, bij Ineke en Leon, telefoon: 363.04.82 of per mail: leon.julien@kpnmail.nl. Zou u mee willen, maar is het nog afhankelijk van een aantal zaken, geef u dan op onder voorbehoud. Dan is uw plek gereserveerd. Op 25 oktober houden we een infoavond en pas daarna wordt uw inschrijving definitief.

Filmvoorstelling

Op verzoek van de Bethelkerk wordt in Pathé Scheveningen de film ‘Storm: letters van vuur’ gedraaid. Een avonturenfilm uit de tijd van Luther.
Datum 31 oktober
Tijd: 14.30 uur
Prijs: € 8,50 inclusief koffie of thee in de pauze

Het jaar 1517 markeert het startpunt van de Reformatie, de splitsing tussen het katholicisme en protestantisme die mede door Maarten Luther teweeg werd gebracht. Precies vijfhonderd jaar later zet Storm: Letters van Vuur dit stukje geschiedenis in de schijnwerpers. De film vertelt een gefictionaliseerd verhaal over de opkomst van de boekdrukkunst in Antwerpen en de invloed die deze ontdekking had op de kerk en de vrije meningsuiting. De historisch accurate kettervervolger Van der Hulst en de verborgen gangen onder Antwerpen worden vervlochten met een verhaal over twee tieners die een brief van Maarten Luther moeten weghouden van de vuurstapel.

Iedereen is welkom!

Omdat we aan een minimum aantal personen moeten komen is opgave van te voren toch wel handig. Dit kan via de mail: film@bethelkerkscheveningen.nl of telefoon: 06 136 91 336. Na afloop van de film kunt u al dan niet mee uit eten gaan bij Zarautz. Ook dit graag even doorgeven.

Kerstconcert.

Joke Buis – ‘Kerst bij Joke Tour’ op 15 december in de Bethelkerk

Met ‘Kerst bij Joke’ doet de zangeres wat ze voor veel Johannes de Heer liederen deed; oude kerst liederen smaakvol en aantrekkelijk bewerken tot nieuwe, Nederlandstalige muziek. De eerste 100 kaarten voor dit concert zijn beschikbaar gesteld door de organisatie van het ‘kerstspektakel’ voor de prijs van € 10,00 per stuk (excl. 1 euro reserveringskosten per boeking) Dus zorg dat u en jij er op tijd bij zijn! Kaarten zijn te reserveren via kerstspektakelmetjoke@gmail.com of via een bericht naar Johan Zuurmond 06-11179465.

Zijn de 100 kaarten al weg dan kunt u alsnog kaarten boeken via www.truetickets.nl/jokebuis.

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen