Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Oefenliederen voor deze maand

275 Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig
280 De vreugde voert ons naar dit huis
286 Waar de mensen dwalen in het duister
288 Goedemorgen, welkom allemaal
303 Zonne en maan, water en wind

 Startzondag 16 september 2018 ‘In gesprek’

Het thema van deze startzondag is ‘In gesprek’; zowel het gesprek aangaan met elkaar als soms in gesprek zijn, dus onbereikbaar zijn. Allerlei aspecten van communicatie en in gesprek zijn met elkaar komen deze dag aan de orde. We zouden het leuk vinden als u allemaal meedoet. De formulieren om u op te geven liggen bij de balie en bij de lift.

Running dinner

Voorafgaand aan de startzondag en wel op zaterdag 15 september willen wij een “Running dinner” organiseren want eten met elkaar is natuurlijk de manier om “in gesprek te gaan”. Wat houdt “Running dinner” eigenlijk in. In elk geval niet dat je lopend je soep moet eten. Nee, het is de bedoeling dat er groepjes worden gevormd van 2 à 3 personen. Dit groepje zorgt voor één gang van een diner. We noemen dit b.v. groepje A. Dit groepje A verzorgd in het huis van een lid van het groepje, het voorgerecht. In dat huis komen gezellig ook groepje B en C dat voorgerecht eten. Na het eten doet groepje A de deur achter zich dicht en loopt of fiets naar het huis van een lid van groepje D om daar het hoofdgerecht te nuttigen. Groepje B en C gaan naar een ander huis, misschien B wel naar zijn eigen huis om het hoofdgerecht te serveren. En na het hoofdgerecht vertrekt ieder groepje weer naar een andere woning om het nagerecht te eten. Dus er zijn elke keer 8 à 9 mensen in een woning bij elkaar aan het eten.

U begrijpt dat het beter gerechten kunnen zijn, die voor het grootste deel van te voren klaargemaakt kunnen worden en niet iedereen heeft een grote tafel waar 8 man aan kunnen zitten, dus dat kan ook met bord op schoot, u als gastvrouw/heer bent daar vrij in. Het gaat vooral om de gezelligheid Dus bent u enthousiast gemaakt door dit verhaal: Geef u op (als groepje) en u krijgt dan zo spoedig mogelijke bericht,  wat u kunt klaar maken: een voor- hoofd-of nagerecht. Opgeven kan met de formulieren in de hal of stuur een mailtje naar: startweekend@bethelkerkscheveningen.nl.

Loterij

U kunt de zondagen voor de gemeentezondag in de hal van de kerk lootjes kopen voor 1 euro per stuk. Hiermee kunt u mooie prijzen winnen. Wat denkt u van een Diner bon of bon voor een Indonesisch hapje van de winkel van de familie Buis of iets van Ernst en Bobbie. Waarom een loterij? De opbrengst is voor de wijk, wij willen daar de kosten voor de Gemeentedag mee reduceren. We hebben al aardig wat lootjes verkocht, maar zijn nog lang niet bij de 1000. Trek alstublieft nu uw beurs en koop nog wat lootjes. Hartelijk dank!

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen