Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Nieuwsbrieven Bethelkerk

Nieuwsbrief 3-7-2022

Nieuwsbrief 26-6-2022

Nieuwsbrief 19-6-2022

Nieuwsbrief 12-6-2022

Nieuwsbrief 5-6-2022

Nieuwsbrief 29-5-2022

Wilt u de nieuwsbrief voortaan in uw mailbox ontvangen? Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@bethelkerkscheveningen.nl

Wellekom!

We gaan weer eten met elkaar!

Op vrijdag 10 juni bereiden we een maaltijd en zijn maximaal 50 bezoekers van harte wellekom. De opzet van de avond: een driegangenmaaltijd, gespreksstof voor tijdens de maaltijd en een gezellige activiteit. Thema is: zomer.

De deur van De Vonk gaat om 17.30 uur open, we gaan rond 18.00 uur aan tafel en om ongeveer 20.00 uur sluiten we de maaltijd af.
De kosten voor de maaltijd bedragen €5 per persoon, drankjes apart afrekenen.

U en jij kunnen zich tot en met zondag 5 juni a.s. aanmelden via de mail: wellekom@bethelkerkscheveningen.nl; via de intekenlijst in de hal van de kerk of telefonisch bij Petra en Maarten, 070-3502109. Wellekom!

Bijbelcursus: Een goed verhaal!

Waar gaat de Bijbel eigenlijk over? En heeft dat oude boek nu nog iets te zeggen? Bij ‘Een goed verhaal’ maak je in vijf avonden kennis met Bijbelverhalen. De avonden zijn bedoeld voor mensen die op een laagdrempelige en ontspannen manier meer te weten willen komen over de achtergronden van de Bijbel. Voorkennis is niet nodig. Je hoeft niet gelovig te zijn, al mag dat natuurlijk wel.

De bijeenkomsten worden gehouden in het voorjaar van 2022 op dinsdagavond van 20.00-21.30 uur: 10 mei, 24 mei, 31 mei, 14 juni, 28 juni.

Tijdens de avonden lezen we steeds een Bijbelverhaal, soms gecombineerd met muziek of een schilderij waarin het verhaal terugkomt. Na afloop is er iets te drinken, ontmoeting en gesprek voor wie dat wil. Je zult ontdekken dat samen lezen ontzettend veel oplevert.

‘Een goed verhaal’ wordt gehouden in de Vonk aan de Jurriaan Kokstraat 169 in Scheveningen. De serie avonden wordt georganiseerd namens de Bethelkerk Scheveningen door Jacintha Swieb, Margreet Touw, Rien de Jonge, Maarten Pronk en Gerco Lock.

Meer informatie en aanmelden: www.bethelkerkscheveningen.nl, eengoedverhaal@bethelkerkscheveningen.nl, 070-4129706

Gespreksavonden over dementie en geloof

In oktober 2021 vond in de Bethelkerk een thema-avond over dementie en geloof plaats. Geestelijk verzorger en ethicus Tim van Iersel sprak deze avond met ons over de impact van dementie op degene die het treft en hun naasten.

Als vervolg op deze thema-avond vinden de komende tijd vier gespreksavonden in de Bethelkerk plaats, waarin in kleinere kring over dit thema wordt doorgesproken. Net als de thema-avond in oktober is dit een activiteit van de Protestantse gemeente Scheveningen als geheel en voor leden van alle kerken op Scheveningen. De gespreksavonden zijn bedoeld voor mantelzorgers van dierbaren met dementie en biedt hen gelegenheid om ervaringen te delen en om van elkaar te leren.

In de gespreksavonden spreken we met elkaar over verlies, het zoeken van een balans tussen geven en ontvangen en het zoeken naar dat wat bezielt en kracht geeft in de situatie van mantelzorg. De gespreksavonden staan onder leiding van Tim van Iersel, Annemieke Hartman en Mark van der Laan.

De avonden vinden plaats op de volgende dinsdagvonden (aanvang 20.00 uur in de Bethelkerk): 10 mei, 24 mei, 7 juni, 21 juni. De bijeenkomsten zullen ongeveer 1,5 uur duren.

Aanmelding voor deze gespreksavonden kan bij Annemieke Hartman (pastoraalwerker@bethelkerkscheveningen.nl) of Mark van der Laan (pastoraat@nieuwebadkapel.nl).

Bethelkerk op KRO-NCRV

Bekijk de uitzending over de Bethelkerk in het KRO-NCRV programma ‘Petrus in het land’.

Klik HIER.

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Klik hier voor de uitvaartdienst van mevrouw Tiny Pronk-Mostert

Bethelkerk Scheveningen