Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Nieuwsbrieven Bethelkerk

Nieuwsbrief 19-11-2017

Nieuwsbrief 12-11-2017

Nieuwsbrief 5-11-2017

Deze week geen nieuwsbrief i.v.m. de gezamenlijke dienst van de PGS in de Oude kerk.

Nieuwsbrief 22-10-2017

Uitgelicht

Blog uit www.kerkinactie.nl

woensdag 8 november 2017

De Bethelkerk in Scheveningen trilt van emotie bij het zingen van deze variatie op Psalm 8, na een prachtige improvisatie op het thema door organist Marcel van Duijvenvoorde. Soms gebeurt er iets in een kerkdienst en lijkt alles samen te vallen op de goede plek. Afgelopen zondag in Scheveningen voelde zo.

“Zal ik eens komen vertellen over het visserij project in Cambodja dat jullie al lang steunen?” vroeg ik aan de diaconie van de Bethelkerk. Ik was er net geweest en wilde graag mijn ervaringen delen. Dat vond de diaconie een goed idee. Ze brachten me in contact met dominee Jan Maasland. Dat is altijd best spannend. Ik houd namelijk niet van een verhaal vertellen bij de collecte; ik verweef het liever in de preek. Maar het is altijd een beetje spannend of een dominee dat ook een goed idee vindt. Maar Jan vond het prima en zo werd afgesproken dat te gaan doen.

Het paste precies in elkaar
Maar dan moet het ook nog gedaan worden natuurlijk. En we hadden het zo druk dat bellen steeds mislukte. Dan maar via de mail. “Ik wil de preek houden over psalm 8” zei Jan. “Dat is mijn lievelingspsalm” reageerde ik. Ik bedacht drie stukjes. Jan ook drie. Allebei in een paar zinnen. We stuurden het naar elkaar en het bleek, tot onze grote verwondering, precies in elkaar te passen. We werkten het uit, lazen elkaars stuk en zeiden: “Niks meer aan doen”. En wreven de verbazing uit onze ogen. Dit ging zo makkelijk. Alsof we elkaar al jaren kenden.

Hoe gaat het vallen?
Dan is er natuurlijk de vraag: hoe gaat het vallen in de gemeente? Vinden ze het leuk? Mooi? Inspirerend? Is het niet te lang? Zit er genoeg over het project in? Komt de geschiedenis van dit prachtige land wel aan bod en ook het nu? Zetten we in die paar minuten neer waar het omgaat? Namelijk het prachtige werk van CCD, de mensen die dat mogelijk maken (dag na dag zonder ophouden), en God die niet loslaat wat hij begonnen is.

Het kippenvel stond op mijn armen
In een stille kerk deden we ons verhaal. Na het Amen speelde Marcel een improvisatie. Het begon bijna onhoorbaar. Zacht en simpel. Steeds meer klanken voegden zich erbij en dit barstte uit in een stralend lied. Eerlijk, het kippenvel stond op mijn armen. Maar daarmee was het niet klaar. Mirjam Bresser had een gedicht geschreven over een gloeiende plaat waar druppels op moeten blijven vallen. Henk Buis bracht alles samen in een prachtig gebed.

Druppels op een gloeiende plaat
Ik hoor een gesis
ik weet niet wat het is
je kunt het niet missen
het bijft maar sissen
druppels springen omhoog 
tot opeens
is het droog
de gloeiende plaat is geblust
het lijden der wereld gesust
ik open mijn ogen
de droom is vervlogen
maar ik zal heel mijn leven
druppels blijven geven.

Soms zijn er van die diensten dat alles samenvalt. Dat je heel even helemaal weet waarom de kerk altijd zal blijven. In al haar kleinheid, feilbaarheid, krimp en vragen. Omdat de kerk die momenten geeft waar je de kracht vindt om door te gaan. In een gebroken wereld.

Dank je wel Jan, Marcel, Henk en Mirjam en vooral lieve mensen in de Bethelkerk in Scheveningen. Deze ochtend zingt nog lang in mij na, en ik hoop ook in jullie.
Wilt u de dienst (opnieuw) bekijken? Klik hier.

Elise Kant
Kerk in Actie-consulent

Filmvoorstelling

De eerstvolgende film die we met een groep willen bekijken is de film Hidden Figures. Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.
Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.
Wil je bij elkaar zitten dan is het handig om je even op te geven. Na afloop gaan we weer eten bij Zarautz. (dagmenu € 10,00) Hiervoor is opgave noodzakelijk. Je kunt je opgeven via de mail: film@bethelkerkscheveningen.nl of tel. 06 1369 1336. Iedereen, Bethelkerker of niet, is van harte welkom.
Datum 12 december
Tijd: 13.30 uur
Prijs: € 7,50 inclusief koffie of thee met wat lekkers.

Winterfair

Op zaterdag 2 november wordt de Winterfair weer gehouden in wijkgebouw de Vonk. Er zijn kraampjes met diverse leuke cadeautjes, adventstukjes, kerstballen en of lichtjes met elke gewenste naam, tweedehands kerstspullen en tweedehands speelgoed en een viskraam. Ook diverse leuke verlotingen. Verder gezellige zitjes, lekkere hapjes, heerlijke soep, gebak, tulbanden, glühwein en nog veel meer. Kortom beslist een bezoek waard. U bent welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.

Kerstconcerten

‘Kerkkoor Scheveningen’ en het ‘Leidschendams Kerkkoor’ op vrijdag 8 december om 20.00 uur in de Bethelkerk

Op vrijdag 8 december om 20.00 uur geven het ‘Kerkkoor Scheveningen’ en het ‘Leidschendams Kerkkoor’ o.l.v. Marcel van Duijvenvoorde het jaarlijkse Adventsconcert in de Bethelkerk. Medewerking zullen verlenen Lisette Emmink sopraan, Sarina Brouwer saxofoniste, Arie Kraaijeveld op orgel en Bert Boon is de liturg. Kaarten a € 7,50 zijn o.a. verkrijgbaar bij de leden en op de avond zelf aan de kerk.

 

Joke Buis – ‘Kerst bij Joke Tour’ op 15 december in de Bethelkerk

Met ‘Kerst bij Joke’ doet de zangeres wat ze voor veel Johannes de Heer liederen deed; oude kerst liederen smaakvol en aantrekkelijk bewerken tot nieuwe, Nederlandstalige muziek. De eerste 100 kaarten voor dit concert zijn beschikbaar gesteld door de organisatie van het ‘kerstspektakel’ voor de prijs van € 10,00 per stuk (excl. 1 euro reserveringskosten per boeking) Dus zorg dat u en jij er op tijd bij zijn! Kaarten zijn te reserveren via kerstspektakelmetjoke@gmail.com of via een bericht naar Johan Zuurmond 06-11179465.

Zijn de 100 kaarten al weg dan kunt u alsnog kaarten boeken via www.truetickets.nl/jokebuis.

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen