Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Marc Mulders

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Kunst Marc Mulders

In de Stille Week exposeert kunstenaar Marc Mulders een aantal schilderijen in de Bethelkerk. In de (vesper)diensten sluiten we aan bij zijn kunstwerken. Er is daarnaast muziek van solisten. De diensten zijn online en via kerkradio te volgen. De kerk is deze week ook regelmatig open voor een moment van rust en stilte. Loop gerust eens binnen.
In verband met de corona-maatregelen is registratie bij binnenkomst van de kerk nodig. Daarnaast vragen we u om een mondkapje te dragen in de kerk.

Vis marc mulders

Het lijden en de opstanding van Christus vormen een centraal thema in de kunst van Marc Mulders. Vooral in zijn aquarel-collages wordt deze verbinding heel nadrukkelijk gelegd. Maar ook een schilderij van een vis met opengesperde bek is voor Marc Mulders meer dan zomaar een vis. Hij wil verwijzen naar de Ichthus-symboliek. En hij schildert de vis op een manier, dat deze ook zomaar weer tot leven zou kunnen komen.

Juist nu de christelijke gemeente niet fysiek bijeen kan komen, was Marc Mulders graag bereid om mee te werken aan dit project waarin zijn kunst verweven wordt met de liturgie van de Stille Week.

Over Marc Mulders

In een periode van 40 jaar kunstenaarschap heeft Marc Mulders (1958) talloze grote werken het licht doen zien. Bekend zijn de glas-in-loodramen in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch, museum Catharijneconvent en de Sint-Jan in Gouda. In zijn schilderijen werkt hij naar de natuur. Bloemen, konijnen, pauwen, fazanten, vissen en vlinders zijn, hoewel zijn werk steeds abstracter wordt, steeds terug te vinden. Terugkerend in zijn werk is de thematiek van sterven en verrijzen. Daarmee verwijst Mulders naar Christus. In zijn aquarel-collages waarin hij miniaturen van vroegere grote kunstenaars verwerkt in een aquarel, komt het lijden, sterven en opstaan van Christus regelmatig terug. In de collecties van veel Nederlandse kunstmusea is werk van Marc Mulders opgenomen. In 2019 was in het Kunstmuseum Den Haag een expositie met zijn werk te zien.

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen