Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Ontmoetingen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Jonge ouders ontmoetingsavond

In het najaar organiseren we een avond speciaal voor de jonge ouders in onze gemeente. In een informele sfeer, waarbij er ruimte is voor een praatje en gezelligheid, gaan we in gesprek met elkaar en bespreken we een passend thema. De datum wordt in overleg vastgesteld.
Contactpersoon is Maarten C. Pronk.

Koffieochtend

Elke donderdagmorgen (ook in de zomer) is er in de hal van de Bethelkerk gezellig koffie/thee drinken met natuurlijk een koekje. U bent van harte welkom van 10.00 uur tot 11.30 uur! De stoelen staan in een grote kring en u kunt gaan zitten waar u wilt en even wat bijpraten met elkaar. Zo hoor je nog eens wat en je leert elkaar kennen! Om de kosten hoeft u het niet te laten: de prijs van een kopje koffie/thee is € 0,25.
De gastvrouwen zijn Jolanda de Boer en Wil Mos.

Ouderensoos ‘De Vonk’

Eens in de veertien dagen wordt op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een ouderensoos gehouden. De middag begint met een meditatie, gebed en zingen. Na de pauze is er elke keer ruimte voor iets anders, zoals het vertonen van een film, bingo of een quiz. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken!
Info: Ineke Julien

Creaclub

De creaclub bestaat uit een veertigtal dames, die één keer per maand op de woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur bij elkaar komt. Sommigen maken kaarten, anderen breien voor Oost Europa. Zo nu en dan hebben we een workshop en we organiseren een winterfair. Het doel van de crea-avonden is niet alleen het creatief bezig zijn maar de ontmoeting en gezelligheid en het omzien naar elkaar is net zo belangrijk. Wilt u ook meedoen? Kom dan een keertje langs!

Bezoekvrijwilligers

Waar zou de kerk zijn zonder de inzet van mensen die trouw (oudere) gemeenteleden bezoeken? In onze wijkgemeente zijn zo’n twintig vaste bezoekvrijwilligers actief. Zij werken nauw samen met de ouderlingen, zodat het bezoekwerk goed op elkaar is afgestemd. Enkele malen per jaar is er gezamenlijk overleg. Aandacht voor mensen, een luisterend oor, omzien naar elkaar, daarin is het kloppend hart van de gemeente.

Daarnaast wordt tweemaal per jaar de Bethel bezoek actie georganiseerd. De bedoeling van deze Bethel bezoekactie is, dat  in een periode van twee weken zoveel mogelijk vrijwilligers uit de gemeente een tweetal huisbezoeken afleggen bij gemeenteleden. Hierdoor worden in korte tijd veel gemeenteleden bezocht. Deze Bethel bezoekweken vinden telkens plaats in de maanden maart en oktober. Adressen voor deze actie worden aangeleverd door het pastorale team. De ervaring van het afgelopen jaar waren erg positief.
Contactpersonen: Maarten en Maarten Pronk.

Tapasmaaltijd

Twee keer per jaar organiseert onze wijkgemeente samen met de H. Antonius Abt een Tapasmaaltijd. In het voorjaar waren wij te gast in de voormalige pastorie van de Abt, op vrijdag 12 oktober is deze maaltijd in wijkgebouw ‘De Vonk’.
In Engeland noemen ze dit “a dutch meal” omdat alle deelnemers een smakelijk hapje voor 10 a 12 mensen meeneemt. Dat kan van alles zijn: van gevulde pannenkoekjes tot  gehaktballetjes of gerookte zalm op toast, van Italiaans tot Spaans tot Hollands. Als het maar kleine hapjes zijn. Alles wordt op tafel gezet en ieder neemt waar hij of zij zin in heeft. Tijdens de maaltijd is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die de organisatie zal aandragen. Hartelijk welkom!

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen