Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Ontmoetingen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Vier het leven!

55-plussers opgelet: We gaan wandelingen, museum- en terrasbezoek, bloemschikken enzovoort organiseren. Ook de 55+ film komt terug! Daarnaast zullen we ons blijven inzetten voor de winterfair. Per activiteit kan iedereen die belangstelling heeft zich opgeven, zowel vrouwen als mannen. We houden er geen (zoals eerder bij de crea) ledenbestand meer op na, we sturen dus ook geen mails meer.

Wat wél blijft is dat wie dat wil nog steeds lapjes, mutsen en sjaals kan breien (die zijn op veel plaatsen in de wereld nog steeds nodig). Ook hopen we dat de wens kaarten-makers zich blijven inzetten, want die worden nog steeds verkocht via de standaard in de koffieruimte van de kerk. Dit alles kunt u gewoon thuis doen. Tweemaal per jaar organiseren we een middag om sámen te breien en/of kaarten te maken. Mogelijk doen we met elkaar nieuwe ideeën op! Ook is er gelegenheid – zolang voorradig – materiaal mee naar huis te nemen. Op deze ‘inloop- handwerkmiddagen’ kunt u de thuisgemaakte breisels en kaarten inleveren.

Wellekom

Drie keer per jaar organiseren we onder de naam “Wellekom” een maaltijdavond in De Vonk. Tijdens het eten zorgen we voor gespreksstof en na de maaltijd volgt nog een ontspannende activiteit.

Datum:  vrijdag 10 februari 2023
Zaal open 17.30 uur
Maaltijd om 18.00 uur
Einde rond 20.00 uur
Kosten: € 5 voor een 3-gangen-maaltijd, drankjes apart afrekenen

Aanmelden:
e: wellekom@bethelkerkscheveningen.nl
t: 070-3502109

Contactpersonen: Maarten C. Pronk en Maarten D. Pronk

Belijdeniscatechese

Wil je je verdiepen in het christelijk geloof? Dan biedt de belijdeniscursus van de Bethelkerk daar een goede mogelijkheid voor.

Naast de ‘gewone’ catechisatie noemen we ook de belijdeniscatechese. Dat is een groep jongeren (soms ook ouderen), die nadenkt over het persoonlijk afleggen van openbare belijdenis van het geloof – en daar met elkaar (onder leiding van de predikant) over in gesprek wil gaan. De bedoeling is: elkaar over en weer bemoedigen en samen groeien in geloof!

Gepland op: Vanaf eind oktober tien avonden tot Palmpasen
Contactpersoon: Gerco Lock
E-mail: dominee@bethelkerkscheveningen.nl

Koffieochtend

Elke donderdagmorgen (ook in de zomer) is er in de hal van de Bethelkerk gezellig koffie/thee drinken met natuurlijk een koekje. U bent van harte welkom van 10.00 uur tot 11.30 uur! De stoelen staan in een grote kring en u kunt gaan zitten waar u wilt en even wat bijpraten met elkaar. Zo hoor je nog eens wat en je leert elkaar kennen! Om de kosten hoeft u het niet te laten: de prijs van een kopje koffie/thee is € 0,25.
De gastvrouwen zijn Jolanda de Boer en Wil Mos.

Gepland op: Iedere donderdag, 10.00 – 12.00 uur
Contactpersoon: Jolanda de Boer
E-mail: 5boertjes@gmail.com

Ouderensoos ‘De Vonk’

Eens in de veertien dagen wordt op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een ouderensoos gehouden. De middag begint met een meditatie, gebed en zingen. Na de pauze is er elke keer ruimte voor iets anders, zoals het vertonen van een film, bingo of een quiz. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken!
Info: Ineke Julien

Rouwverwerking

De Bethelkerk heeft een kleine traditie met bijeenkomsten voor rouwverwerking. In vertrouwen proberen we elkaar te helpen bij het omgaan met het verlies van een geliefde, een dierbare. Het pastorale team organiseert deze bijeenkomsten voor ieder die in de afgelopen tijd een geliefde heeft verloren.

In vertrouwen proberen we elkaar te helpen bij het omgaan met het verlies van een geliefde, een dierbare. Het pastorale team organiseert deze bijeenkomsten voor ieder die in de afgelopen tijd een geliefde heeft verloren.

Gepland op: nog niet bekend
Contactpersonen: Gerco Lock, Engeline de Best, Ria ter Horst.
E-mail: dominee@bethelkerkscheveningen.nl

De Bijbel voor dummies

Waar gaat de Bijbel eigenlijk over? En heeft dat oude boek nu nog iets te zeggen? Bij ‘De Bijbel voor dummies’ maak je in vijf avonden kennis met Bijbelverhalen.
De avonden zijn bedoeld voor mensen die op een laagdrempelige en ontspannen manier meer te weten willen komen over de achtergronden van de Bijbel. Voorkennis is niet nodig. Je hoeft niet gelovig te zijn, al mag dat natuurlijk wel.

Gepland op:
Contactpersoon: Gerco Lock
E-mail: dominee@bethelkerkscheveningen.nl

Bezoekvrijwilligers

Waar zou de kerk zijn zonder de inzet van mensen die trouw (oudere) gemeenteleden bezoeken? In onze wijkgemeente zijn zo’n twintig vaste bezoekvrijwilligers actief. Zij werken nauw samen met de ouderlingen, zodat het bezoekwerk goed op elkaar is afgestemd. Enkele malen per jaar is er gezamenlijk overleg. Aandacht voor mensen, een luisterend oor, omzien naar elkaar, daarin is het kloppend hart van de gemeente.

Bethel Bezoek Actie

Als gemeentelid een ander gemeentelid bezoeken… Het klinkt simpel en dat is het ook. Tijdens de Bethel Bezoek Actie worden de leden van de Bethelkerk uitgenodigd om een of twee bezoekjes af te leggen. En aan die uitnodiging wordt enthousiast gehoor gegeven. Eind september start er weer een Bethel Bezoek Actie.

Gepland op: vanaf zondag 26 september 2021
Contactpersoon: Maarten Pronk, Ria ter Horst, Lisette Vervoorn
E-mail: maarten@mdpronk.nl

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Klik hier om de uitvaartdienst van

Krijntje Verbaan- de Jong te volgen.

Klik hier voor de liturgie.

Bethelkerk Scheveningen