Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Filmmiddagen

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Al meer dan 2 seizoenen gaat een groep Bethelkerkers eens per maand naar de 50plus Bios van Pathé Scheveningen. Maar iedereen (zowel mannen als vrouwen, Bethelkerker of niet) is welkom om zich hierbij aan te sluiten.
Vanaf januari 2018 organiseert de Bethelkerk dit samen met de RK Antonius Abt gemeenschap.
Na afloop van de film is er voor wie wil nog een gezellig samenzijn (waarbij men o.a. kan napraten over de film) bij Zarautz aan de Prins Willemstraat al dan niet met het gezamenlijk eten van de daghap. Opgave om mee te eten (kosten daghap € 10,00) is iedere keer wel noodzakelijk. Dat telefonisch: 06 1369 1336 of per mail: film@bethelkerkscheveningen.nl
De 50plus Bios is op dinsdagmiddag. De film begint om 13.30 uur en er is een pauze halverwege de voorstelling. Een kaartje kost € 7.50. Opgave van te voren is niet nodig maar wie bij de groep wil zitten moet om 13.00 uur aanwezig zijn.
Voor de eerste zes maanden van 2018 hebben we de volgende films uitgekozen:

  • 25 september: Finding your feet
  • 23 oktober: De wilde stad
  • 27 november: Bankier van het verzet

Op dinsdag 4 december willen we de film “Scheveningen, parel aan het Noordzeestrand, van oorsprong tot de toekomst’ bekijken in het Museon. Ook hiervoor geldt wie bij de groep wil zitten moet om 13.00 uur aanwezig zijn. Aanvang 13.30 uur. Na afloop gaan we voor wie wil nog even napraten in het restaurant van het Museon.

Contactpersoon: Toos Maasland – Sterken

Korte inhoud van de films:

Finding your feet

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken.
Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een verse start kan geven.

De Wilde Stad

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen.
Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur.
Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur.
Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu.
De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

Bankier van het verzet

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.
Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.
Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er van af weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

Scheveningen, de parel aan het Noordzeestrand; van de oorsprong tot de toekomst
Film met toelichting van filmregisseur, documentairemaker en producent Bob Entrop

In deze film schetst Bob Entrop (1946, Den Haag) een uniek beeld van de geschiedenis van Scheveningenbad en Scheveningenhaven. Verhalen van vele Hagenaars en Scheveningers worden ondersteund met een schat aan prenten, historische filmbeelden en foto’s. De film volgt niet alleen de tijdlijn vanaf 1818 – toen Jacob Pronk het legendarische badhuis bouwde – tot aan het heden, maar biedt ook een blik op de nabije toekomst van deze illustere badplaats. Bob Entrop maakte eerder ‘Het wereldwonder van Scheveningen’, ‘Duindorp 100 jaar’ en ‘De  Sleep’.

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen