Logo Bethelkerk
Logo Bethelkerk

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes?down

Uitgelicht

Actie Kerkbalans

De Actie Kerkbalans kent voor onze wijk een gewéldig resultaat ten opzichte van vorig jaar. De teller bleef dit jaar staan op een bedrag van € 129.700,- (2016: € 123.000,-). Dat is bijna € 7.000,- meer dan vorig jaar. Met dit resultaat geven wij als wijkgemeente een krachtig signaal uit richting behoud van de Bethelkerk ook na 2021. In de eerstvolgende kerkbode worden de resultaten van onze gehele Protestantse Gemeente gepubliceerd. Wij danken alle medewerkers en gevers! De kerkrentmeesters van de Bethelkerk.

Filmmiddag

Een groep Bethelkerkers gaat eens per maand naar de 50plus Bios van Pathé Scheveningen. Maar iedereen (zowel mannen als vrouwen, Bethelkerker of niet) is welkom om zich hierbij aan te sluiten. Na afloop is er voor wie wil nog een gezellig samenzijn bij Zarautz aan de Prins Willemstraat al dan niet met het gezamenlijk eten van de daghap. De eerstvolgende datum is: Dinsdag 21 februari met de film Captain Fantastic. De film begint om 13.30 uur. Opgave van te voren is niet nodig maar wie bij de groep wil zitten moet om 13.00 uur aanwezig zijn. Deze keer gaan we na afloop zowel wat drinken als wat eten bij Zarautz.  (Uiteraard voor eigen rekening) I.v.m. het reserveren van een tafel moet je je hiervoor wel opgeven. Dat kan bij Toos Maasland. Tel. 06 1369 1336 of per mail: toossterken@solcon.nl.

De film gaat over een toegewijde vader (Ben) van zes jonge kinderen. Ze leven geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest. Ben legt zich toe op de academische en fysieke opvoeding van zijn kinderen. Wanneer een tragedie zich aandient, is hij verplicht zijn zelf gecreëerde paradijs te verlaten. Geconfronteerd met de echte wereld, begint Ben aan een nieuwe uitdaging als ouder om zijn gezin de geschikte opvoeding te geven.

Gesprekskring ‘Waarom niet?’

Dit is een nieuwe kring voor mensen tussen de 35 en 55 jaar en komt één keer per maand bijeen. Elke keer wordt er een thema besproken, en dit thema verschilt per keer. Afgelopen kring was een erg mooie kring die viel op Valentijnsdag. Het thema ging daarom ook over de liefde! Als u zich wilt aanmelden kunt u dit doen via caroline.couprie@gmail.com. Er is een Whatsapp groep waar elke keer de locatie wordt vastgesteld. Als u de locatie wil weten kunt u terecht via dit mail adres!

Kindernevendienst

Waar vinden we het nog in deze tijden van krimp: een nieuwe PKN-kerk bouwen zónder kosten voor het College van Kerkrentmeesters! Op Scheveningen kan het. De Kleine Bethelkerk is af en zit zelfs meteen al helemaal vol… U kunt vanaf aanstaande zondag een aantal weken het gebouw in de ontmoetingshal bewonderen.

Thema avond ‘Gebed’

Op 28 februari is er weer een thema avond. Dit keer gaat het over bidden. Als u nog een mooi gebed heeft dat u kent, kunt u dit dan in de brievenbus deponeren van het kerkelijk bureau ten name van C. Overbeeke? Deze gebeden worden dan gebruikt voor het gebedenmuseum. Wees van harte welkom! Deze keer is de spreker van de avond Ds. Maasland dus het zal een mooie avond worden!

  

   
 

Realisatie door Zeker Zichtbaar

Bethelkerk Scheveningen